Marion Coenen

de | en | nl |

autonoom

Mijn werk ontspruit aan verwondering. Gedreven door een rusteloze nieuwsgierigheid naar leven, een filosofische interesse in waar het allemaal over gaat, tracht ik steeds weer opnieuw de essenties van zijn, mens zijn, in de wereld zijn te benaderen.

Door delen van de alledaagse werkelijkheid te manipuleren probeer ik diepere betekenislagen aan de oppervlakte te brengen, vragen te formuleren. De beelden die zo ontstaan bieden de beschouwer een perspectief voor contemplatie, een uitnodiging om het eigen bestaan te beschouwen.

Ooit begonnen met tekenen en schrijven, heb ik geleidelijk de houding aangenomen dat in beginsel 'alles' geschikt is om mijn pad te bewandelen. Ik werk vanuit concept, zonder een scenario, zonder idee vooraf van een eindresultaat. Van daaruit laat ik de beelden zich geleidelijk ontwikkelen.

Mijn werk omvat zowel korte vertellingen, als 'eindeloos' bewegende beelden, objecten, unica en multiples. Vaak werk ik procesmatig of experimenteel. Ook presenteer ik mijn werk graag als in situ installatie, specifiek aangepast aan de locatie of situatie. Mijn werk bevat doorgaans meerdere lagen van toenemende complexiteit waarin de waarnemer een betekenis kan ontwaren of enkel genieten.

Zoals hemimetabola laat ik mijn concepten groeien wanneer zij ontdaan zijn van hun beschermende huid en zij op hun kwetsbaarst zijn. Aan deze naakte beelden blijf ik werken, om uit te vinden hoe zij kunnen groeien en nieuwe gedaantes aannemen.